
سوشال لیسنینگ (Social Listening) از دو عبارت سوشالمدیا به معنای شبکه اجتماعی و لیسنینگ به معنای شنیدن تشکیل شده است و در لغت به معنای شنود رسانهای، رصد شبکه های اجتماعی، گوشسپاری اجتماعی میباشد و در اصطلاح به معنای فرآیند جمعآوری دادهها از پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و انجمنهای اجتماعی در مورد یک موضوع مشخص است. این موضوع میتواند یک برند، صنعت یا هر چیز دیگری باشد.
دادههای جمعآوریشده حاصل از گوش دادن به شبکههای اجتماعی، برای یافتن ترندها و ایجاد تغییرات مثبت در نحوه عملکرد سیستم تجزیهوتحلیل میشوند. به عبارت دیگر فرایند جمعآوری نظرات کاربران و مخاطبان اعم از نظرات مثبت و منفی آنان از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر و فیسبوک را که چه در بخش کامنت و چه در بخش های دیگر باشد و در نتیجه تحلیل و بررسی این نظرات و در نهایت ایجاد تغییرات مثبت در راستای تولید محصول یا ارائه خدمت را سوشال لیسنینگ گویند.
گوش فرا دادن به نظرات مخاطبان و مشتریان به تیم های بازاریابی رسانهای این اجازه را میدهد تا بازخوردهای عمومی را ارزیابی نمایند. این بازخوردها میتواند به عنوان یک دستورالعمل کارآمد و جذاب هم در ارایه محصول یا خدمت و هم در محتوا و تبلیغات موثر واقع گردد.
وب مانند اقیانوسی بی انتهاست؛ فضای نامحدودی دارد که کانال های اجتماعی، گروه ها، انجمن ها و وبلاگ های بهوجود آمده را در خود نگه میدارد. نهادها می بایست فراتر از یادداشت ها و اطلاعیه های رسانه های اجتماعی فکر کنند تا دید گستردهتری از نظرات مخاطبان و مشتریان خود بهدست آورند.
سوشال لیسنینگ به افراد و برند ها امکان میدهد بینش قدرتمندتری نسبت به بازار داشته باشند و ببینند که این صحبت ها متعلق به چه کسی میباشد، چه میگوید و در کجا میگوید. همچنین سوشال لیسنینگ این امکان را میدهد تا در هر زمان که صحبتی پیرامون محصول یا برند صورت میپذیرد به بحث بپیوندد و به مشتریان نشان دهد که حفاظت از برند اهمیت دارد.
طبق آمار sprout social که اخیرا منتشر شده است:
بسیاری از افراد نمیتوانند به صورت مستقیم از شما انتقاد کنند. ممکن است از شما نزد دیگران شکایت کنند و شما با واسطه متوجه مشکل آنها شوید. در تجارت و رسانه هم همین موضوع صادق است. افرادی که از خدمات یا محصولات یک برند یا نهاد ناراضی باشند، همیشه انتقاد خود را به صورت مستقیم ب بیان نمیکنند و ممکن است در شبکههای اجتماعی و در صفحات شخصی خودشان راجع به آن صحبت کنند.
به طور مثال در سال 1398 فردی از شرکت دیجی کالا برای تاخیر در تحویل محصول در صفحه اینستاگرام خود شکایت کرد و دیجی کالا به سرعت در بخش کامنت ایشان حاضر شد و به دلجویی و عذر خواهی پرداخت و با این کار هم حس بی اعتمادی را از بین برد و هم نقطه ضعف خود را در آن زمینه پیدا کرد.
در نتیجه برندها و نهاد ها می توانند با رصد و پاسخگویی به این باز خوردهای منفی برای بهبود یا تغییر خدمت یا محصول خود و یا حتی تغییر استراتژی خود گام بردارند.
گروه نوآور اِیت با هدف حفظ مشتریان و جذب مشتریان جدید سعی دارد تا کسبوکارها و سازمانهای بزرگ و کوچک برای اینکه بدانند دربارهشان چه صحبتهایی میشود و همچنین پایش برند، محصولات و خدماتشان در شبکه های اجتماعی، استراتژی مناسب و متناسبی را برای اجرای سوشال لیسنینگ در کسب و کار های مختلف تعریف و تنظیم کند.
کافیست شماره همراه یا ایمیل خود را برای ما بگذارید.
کافیست شماره همراه یا ایمیل خود را برای ما بگذارید.
برای تعیین وقت ایمیل یا شماره تلفن همراه خود را وارد کنید:
توضیحات 1
توضیحات 1
توضیحات 1
توضیحات 1
توضیحات 1
توضیحات 2
توضیحات 2
توضیحات 2
توضیحات 2
توضیحات 2
توضیحات 2
توضیحات 3
توضیحات 3
توضیحات 3
توضیحات 3
توضیحات 3
برای اطلاع از برنامه های گروه نوآور ایت ایمیل خود را برای ما بگذارید.
کپی رایت ۲۰۲۲ ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به گروه نوآور ایت می باشد.