شبکه های اجتماعی در رشد کسب و کارها چه اهمیتی دارند؟

فهرست مطالب

اهمیت شبکه‌های اجتماعی زمانی مشخص می‌شود که بدانیم کاربران فعال بسیار زیادی در سراسر جهان وجود دارد، و با دانستن این امر قطعا نمی‌توان تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر کسب و کار را نادیده گرفت. با حضور میلیون‌ها کاربر فعال می‌فهمیم که رسانه‌های اجتماعی نقش کنترل‌کننده‌ای برای کسب و کارها درسطح دنیا دارند. در حال حاضر استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ زمینه‌هایی برای رشد و توسعه کسب و کارها در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کردند.

با توجه به اینکه بیش از نیمی از جمعیت جهان از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، پلتفرم‌هایی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر و… بهترین مکان برای دستیابی به مشتریان بالقوه جدید و جامعه هدف هستند. این تفکر که مردم فقط به برندهایی که می شناسند وفادار هستند، کاملا اشتباه است.

هر برند نوپایی می‌تواند با اجرای کمپین‌هایی در شبکه‌های اجتماعی آگاهی از برندش را ایجاد کند و ارزش امتیاز خود را بالا ببرد. بعلاوه برندهای قدیمی‌تر نیز می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و علاوه بر ایجاد آگاهی برای مشتریان جدید، جایگاه خود را در ذهن مشتریان قدیمی تثبیت کنند.

شبکه‌های اجتماعی چه اهمیتی برای ما دارند؟

  1. افزایش مخاطبین و مشتریان

در خیلی از کمپین‌های بازاریابی، بیشتر کسانی که پیام شما را دریافت می‌کنند در بهترین حالت یک مخاطب احتمالی‌اند. درصد کمی از آن‌ها ممکن است که در لحظه به پیشنهاد شما روی خوش نشان دهند و نام شما را به خاطر بسپارند. در این حالت شما هیچ‌وقت نمی‌توانید مطمئن باشید که جامعه هدف شما پیامتان را دریافت خواهد کرد یا خیر. در حالی که این مشکل در شبکه‌های اجتماعی موضوعیت ندارد. چرا که افراد دنبال‌کننده برند شما در اینستاگرام، توییتر یا شبکه‌های اجتماعی دیگر، با دنبال کردن شما نشان داده‌اند که می‌خواهند بیشتر از شما بشنوند.

با بازاریابی کردن افرادی که در حال حاضر طرفدار برند شما هستند می‌توانید مطمئن باشید که صدای شما به گوش مخاطبان بالقوه‌ای می‌رسد که در حال حاضر، چند قدم از دیگران به برند شما نزدیک‌تر است.

در نتیجه این افراد نسبت به کسانی که هیچ آشنایی قبلی‌ای با برند شما ندارند به مراتب واکنش بهتری به پست‌های شما نشان می‌دهند. این مسئله همچنین باعث می‌شود تا احتمال خواندن پست یا کلیک کردن بر روی لینک وب‌سایت و انجام واکنش مورد نظر شما (خرید از وب‌سایت یا دانلود فایل مورد نظر و …) به مراتب بالاتر برود.

برای مثال اگر شما بیلبوردی تبلیغاتی را در یکی از خیابان‌های اصلی شهر نصب کنید افراد خیلی زیادی بیلبورد شما را خواهند دید اما تعداد خیلی کمی از آن‌ها شاید مخاطب اصلی محصولات شما باشد. این در حالی است که شما در حال پرداخت هزینه دیده شدن توسط همه افرادی هستید که دارند در این خیابان تردد می‌کنند.

از طرفی اگر بخشی از افراد هر روز و به مدت طولانی بیلبورد شما را ببینند از آن خسته می‌شوند و حتی ممکن است حس بدی نسبت به برند شما پیدا کنند. اما در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید کنترل کنید که چه کسانی دارند محتوایی که با آن‌ها به اشتراک می‌گذارید را می‌بینند و به مراتب هزینه کمتری نسبت به تبلیغات محیطی شهری (ATL) پرداخت کنید. در آینده به طور کامل درباره تبلیغات محیطی و کسب و کارهایی که باید از این روش استفاده کنند می‌پردازیم.

  1. افزایش فروش

حساب‌های اجتماعی یک کسب و کار بخش مهمی از قیف فروش آن را تشکیل می‌دهند. منظور از قیف فروش فرآیندی است که از طریق آن مخاطب جدید به مشتری تبدیل می‌شود. تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر کسب و کار را زمانی می‌توان متوجه شد که کاربران برای تهیه مایحتاج روزانه خود به صفحات آن کسب و کارها مراجعه کنند و منجر به خرید از سایت شود. بهترین کار این است که فعالیت های سوشال مارکتینگ خود را با اهداف فروشتان هم راستا کنید.

  1. کاهش هزینه‌ها

یکی دیگر از مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها کاهش هزینه های بازاریابی است. در شبکه های اجتماعی از بودجه های سنگین تبلیغاتی و برندینگ از طریق رسانه‌های جمعی و چاپی خبری نخواهد بود. استفاده از شبکه‌های اجتماعی این امکان را برای کسب و کارها فراهم می‌کند که بتوانند به اطلاعات ارزشمندی از مخاطبان و بازدیدکنندگان خود دست یافته و آن‌ها را آنالیز و بررسی کنند.

به عنوان مثال می‌توان فهمید که مخاطب چه علاقه‌مندی‌هایی داشته و یا نظر و دیدگاهش نسبت به محصولات و برند شما چگونه است. در نهایت با جمع‌آوری اطلاعات و بررسی آن‌ها می‌توان دید مناسبی نسبت به مخاطبان خود به‌دست آورد و از نتایج آن در تصمیم‌گیری‌های مهم کسب و کار استفاده نمود.

  1. وفادارسازی مشتریان

امروزه، وفاداری مشتریان، کلید موفقیت تجاری محسوب می‌شود. با افزایش وفاداری‌ مشتریان سهم بازار و میزان سوددهی بنگاه اقتصادی بالا می‌رود. درک بازار با برنامه‌ریزی و اتخاذ استراتژی‌های مناسب جهت وفادارسازی مشتریان و افزایش نرخ وفاداری آنها منافع‌ بلند مدت برای بنگاه‌های اقتصادی به وجود می‌آورد.

توجه داشته باشید که بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نوعی از بازاریابی است که تمرکز بر روی مخاطبان و برقراری ارتباط با آنها اولویت دارد، نه بر روی فروش مستقیم محصولات و خدمات. شرکت‌ها باید از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزاری قدرتمند برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده کنند و این یعنی وفادار سازی مشتریان.

  1. تمرکز بر مخاطبین هدف

یکی از قابلیت‌های خوبی که شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌دهند، قابلیت تبلیغات با امکان هدف‌گذاری روی مخاطبانی است که بیشترین احتمال را برای استقبال از خدمات شما دارند. به میزان اطلاعاتی که این سرویس‌ها از کاربرانشان دارند فکر کنید.

شبکه‌های اجتماعی سن، موقعیت مکانی، جنسیت، دوستان و آشنایان و حتی علائق شخصی تمام کاربرانشان را در اختیار دارند و به‌راحتی می‌توانند تبلیغ شما را به افرادی که با احتمال بالایی از آن خوششان می‌آید نشان دهند. از این جهت تبلیغات شبکه‌های اجتماعی می‌توانند بسیار تاثیرگذار باشند و بازدهی خوبی داشته باشند. اما باید این را هم در نظر بگیرید که همه این امکانات و بازدهی بالا قطعا قیمت پایینی نخواهند داشت. به خصوص اگر این را هم در نظر بگیریم که باید بهای آن را به دلار پرداخت کنید.

اگر امکان پرداخت هزینه دلاری این تبلیغات را ندارید از روش‌های دیگری مانند اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنید. در این روش می‌توانید با پرداخت هزینه‌ای ناچیز به یکی از افراد محبوب، برای مثال در اینستاگرام، پرداخت کنید تا آن‌ها محصول یا خدمات شما را برای مخاطبان خودشان تبلیغ کنند و مزایا و حتی معایب آن را توضیح دهند. در این روش شما دارید هزینه‌ی اعتمادی که بین اینفلوئنسر و مخاطبانش هست را پرداخت می‌کنید و از موقعیت آن‌ها استفاده می‌کنید.

به طور کلی تبلیغات و بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی یکی از موثرترین روش‌های بازاریابی دیجیتال است که اگر به صورت هدفمند از آن استفاده کنید می‌تواند با هزینه پایین‌تری نسبت به دیگر روش‌های بازاریابی، بازدهی خوبی داشته باشد. در آینده به طور کامل به انواع بازاریابی و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و میزان بازدهی آن‌ها خواهیم پرداخت.

اهمیت استراتژی در شبکه‌های اجتماعی

هر جا که رقبای کسب و کار شما وجود داشته باشند، در آن‌جا شما به داشتن استراتژی نیاز دارید. حضور در میان رقبا بدون داشتن استراتژی مناسب و متناسب با اصول بازاریابی دیجیتال تلاشی بیهوده است که ماحصل آن صرفا نتایجی پیش‌پاافتاده می‌شود. این‌که از چه اصول دیجیتال مارکتینگ پیروی کنید، چه نوع تبلیغی داشته باشید، چه محتوایی ارائه دهید و… همه این موارد بستگی به استراتژی‌ای دارد که برای برندتان تعریف می‌کنید. ما در گروه نوآور اِیت از ابتدای آغاز فعالیت‌مان در تمامی بخش‌ها و انواع شبکه‌های اجتماعی با هدف توسعه و رشد کسب و کار بر اساس اصول تخصصی بازاریابی، خدمات و راه‌حل‌هایی را در حوزه شبکه‌های اجتماعی برای برندهای بزرگی ارائه داده‌ایم، نتیجه اعتماد آنان به افزایش بازدیدکننده و مشتری منجر شد و همچنان همکاری ما در بخش های دیگر رشد و توسعه کسب و کار ادامه یافته است. شما برای تنظیم استراتژی و اجرای آن در حوزه شبکه‌های اجتماعی برای برند یا کسب و کارتان می‌توانید از راه‌حل‌های خلاقانه گروه نوآور اِیت بهره‌مند شوید.

4/5 - (3 امتیاز)
5/5

به اشتراک بگذارید:

مقالات مرتبط

امتیاز شما:
5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *