ایجاد و انتشار منظم محتوا نیاز به سازماندهی دارد. همه چیزهایی که شرکت شما بهصورت آنلاین پست میکند که شامل محتوا در صفحات وب، وبلاگها، رسانههای اجتماعی، تبلیغات و غیره میشود، نیازمند یک تقویم محتوا کاربردی است. یک تقویم محتوا به تیم شما کمک میکند تا همه محتواها را از زمان ایجاد تا ارسال آن و مشاهده نتایج مدیریت کنید. در این مقاله قصد داریم بهطور مفصل به بررسی تقویم محتوا، کاربردها و نحوه ایجاد آن صحبت کنیم؛ پس، تا پایان این مطلب همراه ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ اِیت باشید.
تقویم محتوا چیست؟
تقویم محتوا یک برنامه زمانبندی مکتوب از زمان و مکان است که قصد دارید محتوای آینده خودتان را در آن منتشر کنید. تقویم محتوا برنامهای از محتوایی است که قصد دارید بنویسید، تولید و منتشر کنید. یک تقویم محتوا تضمین میکند که چه زمانی محتواهای مختلف خودتان را با کاربران به اشتراک بگذارید. این تقویم دقیقاً آنچه را که در پستهای وبلاگ، خبرنامهها، محتوای وبسایت، پستهای رسانههای اجتماعی، ایمیلهای بازاریابی و موارد دیگر درج میکنید، مشخص میکند.
بنابراین، میتوان گفت که بازاریابان از تقویمهای محتوا برای مدیریت انتشار محتوای آینده استفاده میکنند. محتوای مدیریتشده میتواند شامل مقالات، پستهای وبلاگ، پستهای رسانههای اجتماعی، رویدادها، تغییرات در وبسایت شما و موارد دیگر باشد.
تقویم محتوا چه کاربردی دارد؟
طبق گزارش موسسه بازاریابی محتوا، ۸۶ درصد از بازاریابان B2C و ۹۱ درصد از بازاریابان B2B میگویند که بازاریابی محتوا یک استراتژی کلیدی برای کسبوکار آنهاست. برنامهریزی و پیگیری محتوای کسبوکار شما ضروری است و یک تقویم محتوای تعاملی این کار را انجام میدهد. استفاده از تقویم محتوا برای مدیریت ایدههای محتوای بازاریابی شما کاربردهای بیشماری دارد که در ادامه به بررسی هر کدام میپردازیم.
تیم شما را منظم و هماهنگ نگه میدارد
در حال حاضر، چگونه ایدهها را سازماندهی میکنید؟ آیا تیم شما برنامههای محتوایی را در نوتبوک یا اسناد دیجیتالی که باید آپلودشده و برای اشتراکگذاری با تیم ارسال شود، یادداشت میکند؟ یا جلسات بیپایانی در رابطه با وضعیت پروژهها، متنها یا ایمیلها دارید؟
این فرآیندهای ناکارآمد شما را بینظم نگه میدارد. یک تقویم محتوا شکلی از استراتژی محتوای شما را به نمایش میگذارد. این به شما کمک میکند شکافهای محتوا را کشف کنید، نظارت بیشتری روی آنها داشته باشید و به همه امکان دسترسی به بهروزرسانیهای همزمان را بدهید. این موضوع باعث میشود تیم شما کمتر مهلتهای محتوایی خود را از دست بدهد.
کلیه فعالیتهای بازاریابی را سازماندهی میکند
یک تقویم محتوا به سازماندهی تمام فعالیتهای بازاریابی فعلی و برنامهریزیشده شما کمک میکند و اطمینان حاصل میکند که همه اعضای تیم شما کلیه فعالیتهایشان را در این تقویم به اشتراک میگذارند.
همکاری را تقویت میکند
یک تقویم محتوا، همکاری بین اعضای تیم شما را افزایش میدهد، بهخصوص زمانی که همه اعضا در یک مکان کار نمیکنند. همه اعضای تیم به برنامه و منابع یکسانی دسترسی دارند؛ بنابراین، هرگز کسی از اطلاعات بهروزرسانیشده جا نمیماند. در این صورت، برنامهریزی برای محتواهای آینده آسانتر میشود.
ثبات را تضمین میکند
ثبات در بازاریابی محتوا بسیار مهم است. برای درگیر نگهداشتن مخاطبان خود، باید محتوایی را ارائه دهید که به یادگیری و سرگرم نگهداشتن آنها کمک کند. اگر پستهای شما نامنظم است و بهطور مداوم با خوانندگان خود ارتباط برقرار نمیکنید، احتمالاً مخاطبان شما رشد نخواهند کرد. یک تقویم محتوا شما را در قبال برنامه انتشاری که تنظیم کردهاید، مسئولیتپذیر میکند.
طوفان فکری ایجاد میکند
هنگامی که محتوای شما بر اساس موضوع سازماندهی میشود و اعضای تیم شما دید واضحی از آنچه در حال انجام است دارند، اغلب آنها را به فکرکردن درباره ایدههای جدید وادار میکند. فعالیتهای طوفان فکری برای تقویت تقویم محتوای شما برای ارائه محتوای جذاب ضروری است.
علاقه مخاطبان خود را حفظ میکنید
یک تقویم محتوا به شما امکان میدهد ببینید چه موضوعاتی را قبلاً پوشش دادهاید تا تلاشهای تکراری نکنید و در عین حال به شما کمک میکند به موضوعات جدید خود پایبند باشید. دیگر نیازی به انتخاب موضوعات بهصورت تصادفی نخواهید داشت و این امر باعث میشود مخاطبان خود را درگیر نگه دارید.
محتواها را بهموقع منتشر میکنید
با یک تقویم منظم و ساده، میتوانید رویدادها، تعطیلات یا زمانهایی از سال که برای مخاطبان و کسبوکارتان مهم است را ترسیم کنید. شما فرصتها را از دست نخواهید داد تا از این رویدادها استفاده کنید و با محتوای بهموقع در مقابل مشتریان بالقوه خود قرار بگیرید. با این کار اعتبار برند شما افزایش پیدا میکند.
تقویم محتوا شامل چه مواردی می شود؟
تقویم محتوا ابزاری است که به شما کمک میکند، استراتژی محتوای خود را برنامهریزی، سازماندهی و اجرا کنید. این موضوع به شما کمک میکند، محتوای خود را با اهداف، مخاطبان و کانالهای خود هماهنگ و از ثبات و کیفیت در محتوای خود اطمینان حاصل کنید. یک تقویم محتوا معمولاً شامل موارد مختلفی میشود که در زیر به توضیح آنها میپردازیم.
اهداف و شاخصهای کلیدی عملکرد
قبل از ایجاد هر محتوایی، باید مشخص کنید که میخواهید با آن به چه چیزی برسید و موفقیت خود را چگونه میسنجید. اهداف و شاخصهای کلیدی عملکرد شما باید مشخص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان بوده و با اهداف کلی کسبوکار و بازاریابی شما همسو باشد.
بهعنوان مثال، ممکن است بخواهید ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید، سرنخهای بیشتری ایجاد کنید یا آگاهی از برند خود را ارتقا دهید. شاخصهای کلیدی عملکرد شما ممکن است شامل معیارهایی مانند بازدید از صفحه، تبدیل، یا تعامل در رسانههای اجتماعی باشد.
تعیین پرسونای مخاطب و خریدار
محتوای شما باید متناسب با مخاطبان هدف و نیازها، ترجیحات و نقاط درد آنها باشد. برای انجام این کار، باید پرسونای خریدار بسازید که بر اساس دادهها و تحقیقات، نمایشهای خیالی مشتریان ایدهآل شما هستند. شخصیتهای خریدار شما باید شامل اطلاعات جمعیتشناختی، روانشناختی، رفتاری و همچنین اهداف، چالشها و عادات مصرف محتوا باشد. بهعنوان مثال، ممکن است یک شخصیت خریدار به نام آناهیتا داشته باشید که یک مدیر بازاریابی ۳۵ ساله است و بهدنبال راهحل استراتژی محتواست.
انواع و قالبهای محتوا
تقویم محتوا شما همچنین باید مشخص کند که چه نوع و فرمت محتوایی را ایجاد و توزیع خواهد کرد. انواع محتوا به دستهها یا اهداف محتوای شما، مانند پستهای وبلاگ، کتابهای الکترونیکی، وبینارها یا پادکستها اشاره دارد.
فرمتهای محتوا به روشهایی که محتوای خود را ارائه میکنید، مانند متن، ویدئو، صدا یا اینفوگرافیک اشاره میکند. شما باید انواع و قالبهای محتوایی خود را بر اساس اهداف، مخاطبان و کانالهای خود انتخاب کنید و یک محتوای تازه و جذاب ارائه دهید.
در این مقاله بهطور مفصل به بررسی تقویم محتوا، مواردی که این تقویم را شامل میشوند، تقویم محتوا برای شبکههای اجتماعی و نحوه ایجاد آن صحبت کردیم. شما عزیزان میتوانید سوالات و نظرات خود را در قسمت کامنتها از کارشناسان ما بپرسید.