دانش، مهارت و ابزار سه عنصر ضروری برای انجام کارها هستند. به کمک دانش میتوانید استراتژی بازاریابی یک کسبوکار را تعیین کنید. با کسب تجربه مهارتهای مورد نیاز برای اجرای استراتژیهای کاربردی را به دست خواهید آورد. شناخت ابزارها و نحوه بهکارگیری آنها هم به شما قدرت میدهد تا به بهترین شکل از دانش و مهارت خود برای رسیدن به اهداف استفاده کنید. این پست برای معرفی ابزارهای دیجیتال مارکتینگ آماده شده است تا کمک کند سریعتر مسیر موفقیت را پشت سر بگذارید.
ابزارهای بازاریابی دیجیتال: SEO
برای راهاندازی و گسترش کسبوکار آنلاین استراتژیهای بازاریابی متعددی هست. یکی از مهمترین استراتژیها بهینهسازی موتور جستوجو یا سئو وبسایت است. کارشناس بازاریابی دیجیتال و تیم سئو میتوانند از تکنیکها و ابزارهای گوناگونی بهره ببرند تا به اهداف پروژه برسند.
Google Search Console، SEMrush و Moz سه نمونه از آشناترین و پرطرفدارترین ابزار دیجیتال مارکتینگ خارجی هستند. در این نرمافزارها امکاناتی مانند ردیابی سئو، تجزیه و تحلیل رتبهبندی وبسایت در موتور جستوجو و بررسی رقبا وجود دارد.
علاوهبراین با استفاده از Ahrefs میتوانید موضوعاتی مانند وضعیت کامل بکلینکهای وبسایت، رتبه صفحههای مختلف آن، تخمین ترافیک ارگانیک و فعالیت رقبا را زیر نظر بگیرید. این امکانات برای سئو داخلی و خارجی به کمک شما میآیند. البته برای استفاده از آن نیاز به خرید اکانت خواهید داشت.
ابزار تحقیق کلمات کلیدی
از بین ابزارهای رایگان سئو Google Keyword Planner طرفداران بیشتری دارد. برای استفاده از این ابزار لازم است اکانت گوگل ادز بسازید. یکی دیگر از ابزارهای رایگان که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکند Keyword tool است. با کمک آن میتوانید کار تحقیق کلمات کلیدی را با دقت بیشتری انجام دهید.
KWFinder و Google Trends هم ابزارهای کمکی برای بررسی کلمات کلیدی و مقایسه بین آنها هستند.
ابزار کوتاهکننده لینک
لینکهای اختصاصی کوتاهشده تاثیر زیادی بر جلب نظر مشتری و رتبه وبسایت در موتور جستجو دارد. yun، rebrandly، Tinyurl، Ouo.io، bitly و opizo چند ابزار کوتاهکننده لینک هستند که به اهداف شما در سئو سایت کمک میکند.
ابزارهای کاربردی برای تحلیل وبسایت و بازدیدکنندهها
قدرت بازاریابی دیجیتال در توانایی تجزیه و تحلیل، همچنین بررسی و پیشبینی روندها است. همین ویژگی کمک زیادی به کسبوکارهای آنلاین میکند. آمار بازدید از وبسایت خود و رقبا، ترافیک وبسایت و کانالهای بازاریابی مانند شبکههای اجتماعی و تبلیغات کلیکی، بررسی وضعیت کمپینها و ردیابی فعالیتهای کاربران در وبسایت نیاز به استفاده از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ دارد.
Google Analytics، Google Tag Manager، Similarweb و Kissmetrics چند نمونه ابزار کاربردی برای جمعآوری دادهها و آنالیز رفتار کاربران هستند.
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ: بازاریابی شبکههای اجتماعی
تعداد فراوان کاربران شبکههای اجتماعی ازجمله اینستاگرام، فیسبوک و توئیتر فرصت خوبی برای بازاریابان دیجیتال فراهم کرده است تا از حضور متمرکز افراد برای اهداف بازاریابی کسبوکار خود استفاده کنند.
مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ خارجی برای مدیریت شبکههای اجتماعی Wyng، Woobox و Hootsuite هستند. به کمک آنها میتوانید محتوای متنوعی را در کانالهای رسانههای اجتماعی متعدد ایجاد، برنامهریزی و ارسال کنید. همچنین به شما امکان میدهند تا تعامل کاربران را با کسبوکارتان از طریق برگزاری مسابقه، سرگرمی، نظرسنجی و … حفظ کنید.
شاید مهمترین مزیت استفاده از ابزار مارکتینگ برای شبکههای اجتماعی امکان تحلیل دقیق، نظارت مداوم و ردیابی عملکرد کمپینهای فعال باشد.
ابزارهای سوشال لیسنینگ
امکان آگاهی از نظر مشتریان و آنچه آنها دربارۀ برند شما میگویند یکی از برتریهای دیگر بازاریابی دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی است. Awario نمونه خارجی و نیوز باکس و برندمی ابزارهای ایرانی سوشال لیسنینگ هستند.
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ: بازاریابی ایمیلی
ارسال ایمیل تجاری راهی برای ارتباط شرکتها و کسبوکارها با مشتریان است و تاثیر زیادی بر نرخ بازگشت سرمایه و موفقیت کمپینهای تبلیغاتی دارد.
برای ایمیل مارکتینگ ابزارهای خارجی و داخلی فراوانی هست. Mailchimp، Marketo و GetResponse نمونههای خارجی و نجوا نمونهای از ابزار دیجیتال مارکتینگ ایرانی برای بازاریابی ایمیلی است.
ابزار بازاریابی دیجیتال مدیریت ارتباط با مشتری
تمام تیمهای بازاریابی کسبوکارهای کوچک و بزرگ به سیستم مدیریت ارتباط با مشتری یا CRM نیاز دارند. چنین ابزاری به آنها امکان میدهد تا اطلاعات عمومی مشتریان را پیگیری کنند.
HubSpot Marketing ابزاری برای جمعآوری و مدیریت فعالیتهای مارکتینگ کانالهای مختلف مانند وبلاگ، رسانههای اجتماعی، کمپینهای بازاریابی ایمیلی، تبلیغات و… است. فارسیکام، اورست، پارس ویتایگر، نیکراد، پیام گستر، طلوع، ایدهآل و دیدار نمونههایی از چند CRM ایرانی هستند.
ابزارهای مدیریت تیم مارکتینگ
معرفی ابزارها بدون توجه به چالشهای اداره تیم بازاریابی ناتمام میماند. مدیریت کمپینهای بازاریابی دیجیتال تنها با همکاری، مدیریت پروژه، تحقیق و بررسی، صبر و بهکارگیری ابزارهای حرفهای امکانپذیر میشود. ابزارهای مدیریت پروژه کار ارتباطات، هماهنگی بین اعضای تیم و سپردن وظایف به هر یک از آنها را آسان میکند.
Teamwork، Asana، Trello و Slack نرمافزارهای مدیریت پروژه خارجی هستند؛ که با طراحی خاص و تجسمی چشماندازی از کل پروژه و مسیر آن میدهد. تیمهای بازاریابی از این ابزارها برای برنامهریزی و اجرای کمپین و همچنین ارزیابی پیشرفت پروژهها استفاده میکنند. میزیتو، تسکولو، همتیک، دوایتیفای و بهتایم چند نمونه از نرمافزار مدیریت پروژه فارسی هستند.
ابزارهای بازاریابی دیجیتال: سرویسهای تبلیغات کلیکی
بازاریابی با هدف دریافت کلیک بیشتر به معنای جذب بازدیدکنندهها به صفحههای خاص وبسایت شما است. استفاده از ابزار مارکتینگ مناسب برای این منظور میتواند به ترغیب مشتریان به خرید از شما ختم شود. موتور جستوجو، شبکههای اجتماعی و سایر خدمات تبلیغاتی میزبانهایی برای لینک وبسایت شما هستند.
SEMrush، Optimizely، Optmyzr و Google Ads ابزارهای خارجی و جریان، یکتانت و نوین هاب چند نمونه ابزار تبلیغات کلیکی ایرانی هستند.
معرفی ابزارها و آنچه برای مدیریت تیم بازاریابی به آن نیاز دارید
در این پست با انواع ابزارهای مورد نیاز برای بازاریابی دیجیتال کسبوکارها آشنا شدید. دیدید هر یک از این نرمافزارها چگونه میتواند به شما کمک کند تا به اهداف تجاری برندتان دست پیدا کنید. محصولات، خدمات یا آفرهای خود را به مشتریان هدف معرفی کنید، فروش کسبوکارتان را افزایش دهید و ارتباط و تعامل مخاطبان با برند را ماندگار کنید.
علاوهبر موارد بالا تیم مارکتینگ کسبوکار شما به ابزارهای بیشتری برای تبیلغات همسان و مارکتینگ اتومیشن، ابزار تست سرعت وبسایت، ابزار تولید و مدیریت محتوا، ابزارهای ویدیو مارکتینگ و… نیاز دارد. استفاده بهجا و مناسب از هر گزینه میتواند مسیر موفقیت را برای شما و اعضای تیمتان هموار سازد و رضایت مشتریان را جلب کند.