در بازاریابی محتوایی دیجیتال، محتوا پادشاه است و همیشه پادشاه خواهد بود. اما چرا محتوا پادشاه است؟ زیرا هدف هر محتوایی پاسخ به تمام سوالات مخاطبان هدف و ارائه راهحل برای مشکلات آنهاست. به عبارت دیگر، محتوا به کسبوکار کمک میکند تا مشتریان بالقوه را درگیر و جذب کنید. گوگل، محتوایی را رتبهبندی میکند که نشاندهنده تخصص، اعتبار و اعتماد (E.A.T) باشد. بنابراین، نوشتن محتوای جامع، معتبر، بهروز و معتبر میتواند رتبه شما را در موتورهای جستوجو بهبود ببخشد. اگرچه محتوا میتواند بدون قوانین سئو هم نوشته شود؛ اما این موضوع به رتبه وبسایت در گوگل ضربه میزند. پس محتوای سئو شده برای سایت بسیار ضروری است. اما سئو محتوا چیست؟ و چه تکنیکهایی دارد؟ در این مقاله، ضمن معرفی مزایای سئو محتوا، به مهمترین تکنیکهای تولید محتوا بر اساس سئو پرداخته شده است.
مزایای سئو محتوا
مزایای سئو محتوا چیست؟ اگر قصد دارید محتوای شما رتبه بالایی داشته باشد و ترافیک هدفمندی را از موتورهای جستوجو دریافت کند، باید از نظر SEO بهینه شده باشد. مهمترین مزایای تولید محتوای سئو شده عبارتند از:
• بازدید و ترافیک را افزایش میدهد: محتوای سئو شده به وبسایت شما کمک میکند تا در نتایج جستوجو برتر ظاهر شود. همچنین کاربرانی بیشتری که به دنبال اطلاعات مربوط به محصولات یا خدماتتان هستند، را جذب کند.
• تجربه کاربر را بهبود میبخشد: تولید محتوا بر اساس سئو با درنظرگرفتن کاربران، تجربه بهتر و تعامل بیشتر کاربر را ایجاد میکند.
• اعتماد و اعتبار ایجاد میکند: محتوای با کیفیت بالا و مرتبط که در نتایج جستوجو رتبه بالایی دارد، سایت شما را به عنوان یک منبع معتبر در وب و حوزه کاریتان معرفی میکند.
• ارزش ماندگار را ارائه میدهد: بر خلاف تبلیغات پولی، تاثیر محتوای مناسب و سئوشده طولانیمدت است.
تکنیک های سئو محتوا
اکنون میدانید سئو محتوا چیست، باید اصول سئو در تولید محتوا را رعایت کنید. برای نوشتن محتوای باکیفیت فاکتورهای رتبهبندی گوگل از اهمیت بالایی برخوردارند. اگر شما تکنیکهای سئومحتوا را در استراتژی محتوایی خودتان در نظر بگیرید، قطعا رتبه بسیار خوبی در جستوجو گوگل به دست میآورید. در ادامه چک لیست سئو محتوا، شامل 12 تکنیک مختلف آماده شده است.
پیشنهاد ویژه: سئو چیست؟ صفر تا صد سئو
1. کلمه کلیدی اصلی را پیدا کنید
قبل از شروع نوشتن، باید کلمه کلیدی اصلی خودتان را تعیین کنید. کلمه کلیدی اصلی اصطلاح یا عبارتی است که قصد دارید محتوای خود را حول آن بهینه کنید. با بهکاربردن کلمه کلیدی در متن، شانس نمایش محتوای هنگام جستوجوی آن عبارت در گوگل بیشتر میشود.
2. کلمات کلیدی فرعی را مشخص کنید
هنگامی که یک کلمه کلیدی اصلی را در نظر میگیرید، باید کلمات کلیدی فرعی را هم پیدا کنید. این کلمات به کلمه کلیدی بسیار نزدیک هستند. استفاده از کلمات کلیدی فرعی مهم است؛ چراکه شانس سایت شما را برای رتبهبندی در سایر کلمات هم بالا میبرد. همچنین رتبه گرفتن در چنین کلماتی نسبتا سادهتر است.
3. هدف جستوجو را برآورده کنید
پس از اینکه کلمات کلیدی خود را شناسایی کردید، باید مطمئن شوید که محتوایی که ایجاد میکنید، هدف جستوجو را برآورده میکند. در واقع هدف جستوجو دلیلی است که کاربران کلمات کلیدی را جستوجو میکنند. در بلاگپستها، کلمات کلیدی اصلی و فرعی احتمالا دارای هدف اطلاعاتی هستند. یعنی کاربران میخواهند در مورد یک موضوع اطلاعات به دست آوردند.
4. محتوای با کیفیت بنویسید
نوشتن محتوای با کیفیت جزء اصول تولید محتوا برای سایت است. بدون تمرکز بر کیفیت محتوا، سئو نمیتواند در رتبهبندی سایت موثر باشد. اما محتوای باکیفیت چیست؟ محتوایی دقیق، یونیک و جذاب که برای کاربر ارزش ایجاد میکند، بهعنوان محتوای باکیفیت شناخته میشود.
5. از کلمات کلیدی در محتوای خود استفاده کنید
کلمات کلیدی خودتان را بهصورت طبیعی در محتوای خود بگنجانید. گوگل کلمات موجود در محتوای را بررسی میکند تا موضوع آن را بفهمد؛ در این حالت گوگل میتواند محتوا را به طور مناسب رتبهبندی کند. اما باید به یک نکته توجه کرد؛ از پر کردن محتوا با کلمات کلیدی خودداری کنید.
6. عناوین فرعی را در محتوای خودتان بگنجانید
عنوانهای فرعی،H2 تا H6، عناوینی هستند که محتوا را به بخشهایی مختلف تقسیم میکنند. این کار برای سئو مهم است؛ چراکه به وبسایت کمک میکند:
• محتوای خود را سازماندهی کنید تا خواندن و درک آن را آسانتر شود.
• از کلمات کلیدی و اصطلاحات مرتبط به روشی طبیعی استفاده کنید.
• به کاربران اجازه دهید محتوا را برای اطلاعات موردنیاز بهراحتی خود اسکن کنند تا تجربه کاربری بهتری به دست آورند.
7. مطالب خود را خوانا بنویسید
یکی از جنبههای کلیدی نوشتن محتوای سئو شده، خوانایی است. در واقع خوانایی معیاری است که نشان میدهد مخاطب چقدر راحت میتواند مطالب سایت را بخواند و متوجه شود. اگر خواندن مطالبتان دشوار باشد، خوانندگان از صفحه خارج میشوند و به احتمال زیاد هرگز باز نمیگردند.
8. لینکهای داخلی را اضافه کنید
لینکهای داخلی به صفحات دیگر در وبسایت شما اشاره میکنند. این لینکها خوانندگان را به محتوای ارزشمند و مرتبط دیگر هدایت میکنند. لینکهای داخلی برای سئو هم مهم هستند؛ چراکه ارزش لینک را توزیع میکنند. بنابراین سایر محتواها هم میتوانند رتبه بالاتری داشته باشند.
9. محتوای خود را برای اسنیپتها (Snippets) بهینه کنید
گوگل ممکن است اسنیپتها را برای کلمات کلیدی اصلی و فرعی وبسایت شما نشان دهد که فرصتی عالی برای افزایش بازدید سایت است. معمولا گوگل اسنیپتها را از صفحات با رتبه برتر بیرون میکشد. شما میتوانید با بهینهسازی محتوای خودتان برای اسنپت، این بخش مهم را از رقیب بدزدید.
10. یک عنوان بهینه ایجاد کنید
تگ عنوان، عنوان صفحه وب یا مقاله شماست که در نتایج جستوجو ظاهر میشود. گوگل برای درک موضوع محتوا به تگ عنوان نگاه میکند. بنابراین عنوان میتواند محتوا را به طور مناسب رتبهبندی کند. برای کاربران، تگ عنوان اولین برداشت آنها از محتوای است. آنها قبل از اینکه تصمیم بگیرند روی صفحه کلیک کنند، ابتدا عنوان مقاله را مطالعه کردند.
11. یک متا دیسکریپشن قانعکننده بنویسید
توضیحات متا خلاصه کوتاهی از مقاله شماست که در زیر تگ عنوان ظاهر میشود. احتمال اینکه گوگل همیشه توضیحات متای خودتان را نمایش ندهد، وجود دارد. چراکه گاهی اوقات، موتور جستوجو متا دیسکریپشن را نادیده میگیرند و توصیفی که به تصور خودش برای کاربران مفیدتر است، نمایش میدهد.
12. آدرس صفحه را بهینه کنید
گوگل به آدرس صفحه (URL) را بررسی میکند تا موضوع محتوای را متوجه شود. پس بهینهکردن این آدرس از اهمیت زیادی برخوردار است. یک URL خوب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
• کلمه کلیدی موردنظر خود را داشته باشد.
• برای جداکردن کلمات از خطفاصله استفاده شود.
• مختصر و توصیفی باشد.
• از تاریخ در آن استفاده نکنید.
با سئو محتوا در رتبه یک گوگل باشید
سئو را به عنوان پلي در نظر بگيريد كه به كاربران موتورهاي جستوجو كمك ميكند تا به محتواي شما دست يابند. بدون این پل، حتی با ارزشترین محتوا ممکن است موردتوجه قرار نگیرد. برای خدمات سئو سایت خود میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. اما سئو محتوا چیست؟ سئومحتوا فرایند نوشتن محتوا به روشی است که در موتورهای جستوجو مانند گوگل برای کلمات کلیدی مرتبط رتبه بالاتری دارد. این کار میتواند مزیتهای دیگری شامل بهبود تجربه کاربر و افزایش اعتماد و اعتبار را به همراه داشته باشد.