الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟ | چگونه از سندباکس خارج شویم؟

الگوریتم سندباکس گوگل

فهرست مطالب

آیا تابه‌حال به این فکر کرده‌ا‌ید که چرا گاهی اوقات یک وب‌سایت تازه ایجادشده، با وجود بهینه‌سازی هر صفحه وب‌سایتش، در نتایج جست‌وجوی گوگل قرار نمی‌گیرد یا حذف می‌شود؟ اینجاست که مفهوم الگوریتم سندباکس گوگل معنا پیدا می‌کند. در این مقاله قصد داریم به‌طور مفصل به بررسی گوگل سندباکس، اثر سندباکس و نحوه خروج از این الگوریتم را شرح دهیم؛ پس، تا پایان این مطلب همراه ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ در مشهد اِیت باشید.

سندباکس گوگل چیست؟

هنگامی که یک وب‌سایت جدید راه‌اندازی می‌کنید، همان‌طور که می‌دانید این سایت به‌طور خودکار در بالای صفحات نتایج موتور جست‌وجو قرار نمی‌گیرد. در سال ۲۰۰۴، بازاریابان دیجیتال متوجه شدند که با وجود اینکه از بهترین تکنیک‌های سئویی برای سایت‌های تازه تاسیس استفاده می‌کنند اما، شروع رتبه‌بندی سایت‌های‌شان بیشتر از حد انتظار طول می کشد.
حتی زمانی که یک وب‌سایت ایندکس می‌شد، تعداد بک لینک‌های خوب و محتوای زیاد با کلمات کلیدی مرتبط داشت، آن سایت همچنان در موتورهای جست‌وجوی گوگل ظاهر نمی‌شد. این اثر، گوگل سندباکس یا جعبه شنی برای سایت‌های جدید نام گرفت. متخصصان معتقدند که سندباکس بخشی از الگوریتم گوگل است که به وب‌سایت‌های جدید اجازه نمی‌دهد در صفحه اول نتایج گوگل ظاهر شوند.
بسیاری از بازاریابان بر این باورند که در طول چند ماه اول یک وب‌سایت حتی بیشتر، گوگل اطلاعات را در حافظه پنهان خود قرار داده و آن را در بالای صفحات نتایج موتور جست‌وجو قرار نمی‌دهد؛ بنابراین، می‌توان گفت الگوریتم سندباکس به مجموعه‌ای از الگوریتم‌ها اشاره می‌کند که وب‌سایت‌های تازه ایجادشده را از رتبه‌بندی خوب در SERP Google برای یک دوره زمانی خاص، صرف نظر از اینکه محتوا و صفحات وب آن‌ها کیفیت بالایی داشته و بهینه‌سازی شده‌اند، محدود می‌کند.

الگوریتم سندباکس چیست

دلیل نام گذاری سندباکس چیست؟

همان‌طور که گفته شد نام دیگر گوگل سندباکس، جعبه شنی است. فرض کنید شما پدر یا مادر یک کودک ۴ یا ۵ ساله هستید و قصد دارید فرزندتان را به یک پارک برای بازی ببرید. قطعا شما به‌عنوان پدر یا مادر نگرانی‌های زیادی برای کودک خود دارید و او را به‌تنهایی به بازی‌های خطرناک نمی‌فرستید. زیرا، احتمال می‌دهید که کودک‌تان آسیب ببیند یا زخمی شود.
بنابراین وجود یک جعبه شنی برای کودک شما بهترین و ایمن‌ترین راه برای بازی خواهد بود. اکنون تصور کنید که گوگل همان پدر و مادر نگران و وب‌سایت‌های تازه تاسیس هم کودکان نوپا هستند، گوگل برای اینکه رفتار و کارهای این سایت‌ها را زیر نظر داشته باشد، آن‌ها در الگوریتم سندباکس قرار می‌دهد. به همین دلیل، نام این الگوریتم را سندباکس گذاشته‌اند.

اثر سندباکس گوگل چیست؟

اثر Sandbox (یا sandboxing) یک نظریه در مورد روشی است که گوگل صفحات وب را در فهرست خود رتبه‌بندی می‌کند. باتوجه به تئوری اثر سندباکس، لینک‌هایی که معمولاً توسط الگوریتم رتبه‌بندی گوگل وزن می‌شوند و موقعیت یک صفحه وب در فهرست گوگل را بهبود نمی‌بخشند، می‌توانند برای جلوگیری از تأثیر کامل آن‌ها تحت فیلتر قرار گیرند. برخی مشاهدات حاکی از آن است که دو عامل مهم ایجادکننده این فیلتر، سن فعال‌بودن دامنه و رقابتی‌بودن کلمات کلیدی مورد استفاده است.
سن فعال یک دامنه نباید با تاریخ ثبت در WHOIS دامنه اشتباه گرفته شود، بلکه به زمانی اشاره دارد که Google برای اولین بار صفحات را در دامنه ایندکس کرده است. رقابت کلمه کلیدی به میزان جست‌وجوی آن کلمه در گوگل اشاره دارد. این موضوع نشان می‌دهد که هر چه میزان جست‌وجوی یک کلمه بیشتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که اثر سندباکس وارد عمل شود.

 

حتما بخوانید: سئو چیست؟ صفر تا صد سئو به زبان ساده

گوگل سندباکس تا چه مدت دوام دارد؟

دلیل اصلی نگرانی بسیاری از صاحبان وب‌سایت‌ها و سئوکاران در مورد دوره سندباکس صرفاً به این دلیل است که ممکن است از همان ابتدا و برای مدتی طولانی آن‌ها را از رسیدن به اهداف تجاری خود باز دارد. به‌طورکلی، دو دسته وب‌سایت وجود دارد که می‌تواند تحت تأثیر گوگل سندباکس قرار بگیرد:
• وب‌سایت‌های جدید: هر وب‌سایت تازه تاسیس‌شده باید گوگل سندباکس را برای مدت زمان مشخصی تجربه کند.
• وب‌سایت‌های غیرفعال: برخی از افراد ادعا می‌کنند که Google Sandbox ممکن است حتی بر وب‌سایت‌های قدیمی که برای مدتی طولانی چیزی جدیدی منتشر نکرده‌اند اما، بعد از این مدت شروع به ایجاد محتوای جدید می‌کنند، تأثیر بگذارد.
از آنجایی که گوگل سندباکس یک الگوریتم تاییدنشده از سمت گوگل است، هیچ اطلاعات دقیقی در مورد مدت زمان ماندگاری آن وجود ندارد. به‌طور گسترده اعتقاد بر این است که اثر سندباکس برای چند ماه اول وجود یک وب‌سایت تازه تاسیس باقی می‌ماند و به‌طور بالقوه می‌تواند تا ۲ سال ادامه یابد. به‌طور متوسط، به نظر می‌رسد که اثر الگوریتم سندباکس حدود ۶ ماه دوام می‌آورد. در این مدت، هر چقدر هم که برای سئو سایت تلاش شود، سایت در صفحه اول نتایج گوگل قرار نمی‌گیرد.

از کجا بفهمیم در سندباکس گوگل قرار گرفته‌ایم؟

در حالت کلی گوگل سندباکس در ۳ حالت زیر اتفاق می‌افتد:
1. سندباکس اصلا برای سایت شما فعال نمی‌شود.
2. روند قرارگرفتن شما در سندباکس خیلی آهسته است، به‌طوری‌که اصلا متوجه آن نمی‌شوید.
3. به‌طور ناگهانی در سندباکس قرار می‌گیرید و متوجه این موضوع می‌شوید.
شما باید زمانی که متوجه قرارگرفتن وب‌سایت‌تان در گوگل سندباکس شدید، از انجام کاراهای عجولانه و غیرمنطقی خودداری کنید. شما باید به روند کاری و فعالیت خودتان در سایت و شبکه‌های اجتماعی ادامه دهید. اگر در ۶ ماه گذشته یک وب‌سایت راه‌اندازی کرده‌اید و هیچ رتبه‌بندی از آن در گوگل مشاهده نکرده‌اید، احتمالاً در گوگل سندباکس قرار گرفته‌اید. اما، چگونه می‌توانید مطمئن شوید؟
در زیر چند راه سریع برای تشخیص اینکه آیا در Google Sandbox هستید، بیان کرده‌ایم.

از کجا بفهمیم در سندباکس گوگل هستیم

تست شماره ۱: سن سایت خود را بررسی کنید

بسته به موقعیت، مدت زمانی که در Sandbox هستید، می‌تواند کمی متفاوت باشد. به‌طورکلی، اکثر وب‌سایت‌ها به‌طور متوسط ۳-۶ ماه در گوگل سندباکس هستند. این از زمانی است که گوگل در سایت شما خزیده و آن را ایندکس کرده است، نه از زمان ثبت دامنه.
بنابراین، اگر سال‌ها پیش نام دامنه‌ای را ثبت کرده‌اید اما، تا همین اواخر هنوز یک وب‌سایت واقعی در آن راه‌اندازی نکرده‌اید، هنوز هم تأثیرات sandbox را احساس خواهید کرد. اگر وب‌سایت شما کمتر از ۶ ماه از عمر آن می‌گذرد، نگران رتبه‌بندی‌نشدن آن نباشید، این موضوع کاملا طبیعی است.

تست شماره ۲: اشتباهات احتمالی در وب‌سایت خودتان را بررسی کنید

همیشه این احتمال وجود دارد که شما چیزی را اشتباه در سایت خود پیکربندی کرده و مانع خزیدن خرنده‌های گوگل به سایت خود شده باشید. این موضوع می‌تواند دلیل عدم رتبه‌بندی سایت شما باشد. یک ترفند سریع وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید که آیا گوگل سایت شما را می‌بیند یا خیر.
Google را در یک برگه جدید باز کنید، site:yourwebsite.com (مثلا: site:digikala.com) را تایپ کنید، وقتی این را جستجو کردید، Google هر صفحه از سایت شما را که ایندکس شده است، نشان می‌دهد. اگر صفحات شما نمایش داده می‌شوند، وب‌سایت شما در فهرست گوگل قرار دارد و قابل خزیدن است.

تست شماره ۳: کلمات کلیدی Super Long Tail را جست‌وجو کنید

آزمایش دیگری وجود دارد که با انجام آن می‌توانید مطمئن شوید که در Sandbox هستید. اگر سایت شما در Sandbox قرار دارد به این معنی نیست که برای هیچ چیزی نمایش داده نمی‌شوید، بلکه فقط به این معنی است که برای هر چیزی که مردم احتمالاً جست‌وجوی بیشتری می‌کنند، نشان داده نمی‌شوید.
اگر عنوان دقیق صفحه (با فرض اینکه کلمه کلیدی هدف، رقابتی نیست) به‌همراه نام تجاری خود جست‌وجو کنید، باید محتوای خود را در صفحه اول یا دوم نتایج جست‌وجو ببینید؛ بنابراین، می‌توانید کلمات کلیدی طولانی (long tail) را سرچ کنید و اگر در نتایج جست‌وجو نبودید، شما در گوگل سندباکس قرار دارید.
اگر هر ۳ تست را انجام داده‌اید و در هر سه مورد در نتایج جست‌وجو قرار نداشتید، احتمال اینکه در Sandbox باشید، بسیار زیاد است. هنگامی که در گوگل سندباکس هستید، هنوز کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به تقویت سایت خود انجام دهید. در ادامه به توضیح این کارها می‌پردازیم.

در این مقاله به‌طور مفصل به بررسی الگوریتم سندباکس گوگل پرداختیم. علاوه‌براین، اثر سندباکس، نحوه خروج از سندباکس و روش‌های شناسایی اینکه آیا در این الگوریتم قرار گرفته‌ایم را بیان کردیم. شما عزیزان می‌توانید سوالات خود را در بخش کامنت‌ها با به اشتراک بگذارید.

جستجو در بلاگ ها
دسته بندی ها

مطالب مفید ایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این جشنواره تکرار نمیشه!

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر شمارت رو همین الان برامون ارسال کن تا بتونیم کمکت کنیم!