الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟ نحوه رفع جریمه الگوریتم گوگل پنگوئن

الگوریتم پنگوئن

فهرست مطالب

تقریباً یک دهه پیش، گوگل به‌روزرسانی بزرگی را برای بهبود عملکرد وب‌سایت‌ها و حفظ رضایت کاربران از خودش ارائه کرد. الگوریتم گوگل پنگوئن یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل شناخته می‌شود. اگر وب‌سایت شما دچار جریمه این الگوریتم شود، امکان بازگشت آن بسیار دشوار و زمان‌بر خواهد شد. در این مقاله قصد داریم به‌طور مفصل به بررسی الگوریتم پنگوئن، وظایف گوگل پنگوئن و راه‌های تشخیص و رفع جریمه این الگوریتم صحبت کنیم. علاوه‌براین، در ادامه به سوال الگوریتم پنگوئن چیست پاسخ می‌دهیم؛ پس، تا پایان این مطلب همراه آژانس مارکتینگ اِیت باشید.

 

الگوریتم گوگل پنگوئن چیست؟

در سال ۲۰۱۲، گوگل رسما الگوریتم وب اسپم را راه‌اندازی کرد. این الگوریتم به‌طور خاص روی سایت‌هایی که قصد دارند با روش‌های بک‌ لینک‌سازی اسپم و پرکردن یک صفحه وب با تعداد زیادی از کلمات کلیدی یا تکرار بیش‌ازحد آن‌ها در عملکرد گوگل اختلال ایجاد کرده و در صدر نتایج جست‌وجو قرار بگیرند، تمرکز می‌کند.
الگوریتم وب اسپم بعداً از طریق توییتی از مت کاتس که در آن زمان رئیس تیم وب اسپم گوگل بود، به‌عنوان الگوریتم پنگوئن نامگذاری شد. درحالی‌که، گوگل رسما الگوریتم پنگوئن را نامگذاری کرد، هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه این نام از کجا آمده است، وجود ندارد. هدف این الگوریتم کاهش اثربخشی روش‌های سئوی کلاه سیاه، شناسایی صفحاتی که از بمباران کلمات کلیدی استفاده می‌کنند و کنترل شرایط بود.

الگوریتم گوگل پنگوئن چیست

وظایف الگوریتم پنگوئن

قبل از الگوریتم پنگوئن، تعداد بک لینک‌ها نقش مهمی در تعیین امتیاز یک صفحه وب هنگام خزیدن ربات‌های گوگل، تجزیه و تحلیل توسط گوگل داشت. این بدان معنا بود که وقتی نوبت به رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها بر اساس این امتیازات برای صفحات نتایج جست‌وجو می‌رسید، برخی از وب‌سایت‌ها با کیفیت پایین در جایگاه‌های برجسته‌تری نسبت به آنچه باید در نتایج جست‌وجوی ارگانیک باشند، ظاهر می‌شدند.
پنگوئن با درک و پردازش بهتر انواع لینک‌هایی که وب‌سایت‌ها به دست می‌آوردند، تلاش کرد تا به سایت‌هایی که لینک‌های طبیعی، معتبر و مرتبط دریافت می‌کنند، پاداش دهد. درحالی‌که، سایت‌هایی که از بک لینک‌های اسپم استفاده می‌کنند را جریمه می‌کند.
الگوریتم پنگوئن با خزیدن در وب‌سایت‌ها و اختصاص‌دادن امتیاز به هر بک لینک کار می‌کند. برخی از لینک‌سازی‌هایی که الگوریتم پنگوئن به آن توجه خاصی نشان می‌دهد، عبارت‌اند از:
• لینک‌هایی که خریداری کرده‌اید.
• بک لینک‌هایی از منابع غیرقابل اعتماد دریافت کرده‌اید.
• بک لینک‌هایی که دارای انکر تکست یکسان هستند.
• بک لینک‌هایی که توسط ربات‌ها ساخته شده‌اند.
• بک لینک‌هایی که از سایت‌های نامرتبط دریافت کرده‌اید.
می‌توان گفت وظایف اصلی الگوریتم پنگوئن، پاداش‌دادن به وب‌سایت‌های با کیفیت بالا، جریمه‌کردن و مبارزه با لینک‌سازی اسپم، مبارزه با تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی (Keyword stuffing) و افزایش کیفیت کلی نتایج جست‌وجوست.

اشتباهات رایج درمورد الگوریتم پنگوئن

همیشه فرضیات زیادی در سئو وجود دارد که منجر به اشتباهات زیادی هم در مورد الگوریتم‌های گوگل می‌شود. برخی از اشتباهات رایج در مورد الگوریتم پنگوئن عبارت‌اند از:
• یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات، بیان الگوریتم پنگوئن به نام پنگوئن پنالتی است. این الگوریتم به قسمت‌های ریزتر تقسیم نمی‌شود. بلکه، پنگوئن بخشی از هسته اصلی گوگل است.
• یکی دیگر از تصورات غلط رایج این است که اگر گوگل شما را جریمه کند به شما اطلاع می‌دهد. گوگل سرچ کنسول هیچ اطلاعاتی در مورد دلیل افت رتبه به شما ارائه نمی‌کند. ممکن است شما تا مدت‌ها متوجه جریمه‌شدن سایت خود توسط این الگوریتم نشوید و کلیه کارهایی که برای جبران و رفع جریمه انجام می‌دهید، کاملا اشتباه باشد.
• تصور غلط دیگری که درباره این الگوریتم وجود دارد این است که پنگوئن کل صفحات سایت را جریمه می‌کند. درحالی‌که، در آپدیت‌های جدید الگوریتم پنگوئن فقط صفحات مشکل‌دار جریمه می‌شوند که تشخیص و رفع آن برای صاحبان وب‌سایت‌ها دشوارتر خواهد شد.
• راه‌های زیادی برای ازبین‌بردن لینک‌های بی‌کیفیت وجود دارد. خلاص‌شدن از شر جریمه الگوریتم پنگوئن کاری زمان‌بر و هزینه‌بر خواهد بود. یکی از تفکرات اشتباه رایج دیگر برای رفع جریمه الگوریتم پنگوئن حذف لینک‌های مخرب است. درحالی‌که، نه تنها باید لینک‌های اسپم را حذف کنید بلکه باید لینک‌های باکیفیت را هم دریافت کنید.


از کجا بفهمیم توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شدیم؟

ساده‌ترین راه برای تشخیص چنین جریمه‌ای این است که بررسی کنید گوگل چه زمانی به‌روزرسانی برای الگوریتم پنگوئن منتشر کرده است. از سال ۲۰۱۲، چندین به‌روزرسانی گوگل پنگوئن اعلام شده است. اگر بلافاصله پس از این به‌روزرسانی‌ها ترافیک وب‌سایت شما کاهش پیدا کرد، به احتمال زیاد وب‌سایت شما با تغییر الگوریتم فیلتر شده است. در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر برخی از صفحات وب‌سایت شما دچار جریمه الگوریتم پنگوئن شده‌اند:
• افت شدید رتبه و کاهش ترافیک سایت برای یک کلمه کلیدی یا گروهی از کلمات؛
• خارج‌شدن صفحه‌ای که شامل کلمه کلیدی خاصی بوده از ایندکس گوگل؛
• دریافت پیغامی از طرف گوگل در سرچ کنسول مبنی بر لینک‌سازی غیرطبیعی؛
• جایگزین‌شدن صفحات بی‌ربط با صفحه اصلی سایت، به‌خصوص صفحه درباره ما.

جریمه شدن توسط الگوریتم گوگل

به روزرسانی‌های الگوریتم پنگوئن

زمانی که الگوریتم پنگوئن برای اولین بار در سال 2012 شروع به کار کرد موجب تغییرات اساسی در نتایج جستجو شد. طبق آمار رسمی گوگل پنگوئن به صورت مستقیم در 3 درصد از نتایج تاثیر داشت. البته تغییرات الگوریتم پنگوئن مرحله‌ای بود و با به‌روز‌رسانی‌ها بعدی این الگوریتم تاثیرات بیشتری از خود نشان داد. یکی دیگر از مهم‌ترین تغییرات و به روز رسانی‌های این الگوریتم در ماه مه 2013 منتشر شد و با این به‌روزرسانی 2.3 درصد دیگر از نتایج جستجو تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند.

همانطور که گفتیم برای این الگوریتم به‌روز‌رسانی‌های با اهمیتی منتشر شد و تغییرات و بهبودهای زیادی در آن صورت گرفت. بسیاری از این بروز رسانی ها، حتی معرفی نشدند و تعدادی از آن‌ها نیز به طور رسمی توسط گوگل معرفی شدند. در ادامه به تغییرات و به‌روز‌رسانی‌های الگوریتم پنگوئن که به صورت رسمی معرفی شدند می‌پردازیم.

چگونه جریمه گوگل پنگوئن را رفع کنیم؟

هنگامی که تشخیص دادید که الگوریتم پنگوئن سایت شما را جریمه کرده است، باید یک استراتژی برای بازیابی سایت‌تان پیدا کنید. در زیر برخی از تکنیک‌هایی که به شما در رفع جریمه گوگل کمک می‌کند، بیان شده است:
• تمام بک لینک‌های خود را بررسی کرده و کیفیت آن‌ها را ارزیابی کنید. اگر این بک لینک‌ها در لیست سیاه هستند، وقت آن است که آن‌ها را حذف کنید. چنین لینک‌هایی می‌توانند یا در وب‌سایت‌های رقبا باشند یا آن‌هایی هستند که خودتان ساخته‌اید. تا آنجا که ممکن است، سعی کنید همه لینک‌های اسپم را حذف کنید.
• برای حذف لینک‌هایی که نمی‌توانید خودتان به‌صورت دستی حذف کنید، از ابزار Disavow Google استفاده کنید.
• پس از حذف این لینک‌ها برای دریافت لینک‌های طبیعی تلاش کنید. شما می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی کمک بگیرید. صفحاتی در فیس‌بوک، لینکدین و توییتر راه‌اندازی کنید. آن‌ها را با محتوای باکیفیت پر کنید و به وب‌سایت خودتان لینک دهید.
• استفاده از کلمات کلیدی در محتوای وب‌سایت خود را بررسی و تنظیم کنید. مطمئن شوید که از آن‌ها به‌طور طبیعی استفاده کرده‌اید. تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی و استفاده از آن‌ها برای مرتبط‌کردن دو چیز کاملا متفاوت، برخی از اقداماتی هستند که دستورالعمل‌های Google Webmaster را نقض می‌کنند. در نتیجه، وب‌سایت شما توسط الگوریتم پنگوئن گوگل ضربه می‌خورد.

در این مقاله به‌طور مفصل به بررسی الگوریتم پنگوئن گوگل، اشتباهات رایج درباره آن، دلایل جریمه‌شدن وب‌سایت‌ها از طرف الگوریتم پنگوئن و نحوه رفع آن را شرح دادیم. شما عزیزان می‌توانید سوالات و نظرات خود را در قسمت کامنت‌ها برای ما ارسال کنید.

جستجو در بلاگ ها
دسته بندی ها

مطالب مفید ایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این جشنواره تکرار نمیشه!

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر شمارت رو همین الان برامون ارسال کن تا بتونیم کمکت کنیم!