اهمیت ساخت موشن گرافیک و کاربردهای آن

فهرست مطالب

امروزه اهمیت موشن گرافیک برای افراد بسیار واضح‌تر از پیش است چرا که برای ایجاد جذابیت‌های بصری در ارائه یا معرفی برند و محصولات از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از این روش‌ها موشن گرافیک است. موشن‌ گرافیک از دو واژه «موشن» و «گرافیک» ساخته شده و به معنای ساده، گرافیکی است که دارای حرکت است و برای انتقال پیام از قابلیت‌های هر دو استفاده می‌شود.

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک به گونه ای از فیلم‌سازی است، که به متحرک‌سازی طرح‌های گرافیکی گفته می‌شود، که از دو هنر فیلم‌سازی و گرافیک به صورت هم‌زمان استفاده می‌شود و از قابلیت‌های هر دو جهت انتقال محتوا و پیام استفاده می‌شود. به زبان ساده ویدیوهایی که پیام و محتوا گرافیکی را به صورت متحرک  تبدیل می‌کند، واژه موشن Motion در زبان فارسی پویا ترجمه می‌شود و به هر چیزی که دارای حرکت باشد می‌گویند، تولید محتوا به این صورت مزیت محسوب می‌شود، به صورتی که تأثیرگذارتر و جذاب‌تر در زمان کوتاه‌تری به مخاطب ارائه داد.

اهمیت موشن گرافیک

با توجه به اینکه موشن گرافیک در زمینه‌های بسیاری قابل استفاده و کاربرد است و همچنین پابه‌پای تکنولوژی رشد و پیشرفت بسیاری داشته، اهمیت آن برایمان شفاف‌تر خواهد شد.

تبلیغات و برندسازی

در حال حاضر وجود تکنولوژی های به روز به همراه یک سری پکیج های نرم افزاری و سخت افزاری که بسیار پیشرفته هستند و به نوعی سرعت پردازش بالایی دارند سبب شده است که رشد موشن گرافیک چشم گیر باشد، در واقع ابزارهای موجود در دسترس تر بوده و استفاده از آن ها بسیار سریعتر از قبل است.

اگر شما نیازمند یک طرح تجاری هستید و هدفتان این است که لوگوی تجاری خود را تبدیل به چهره‌های انیمیشنی کنید و به نوعی می‌خواهید در برند شما حروف در حال حرکت باشند موشن گرافیک بهترین گزینه محسوب می‌شود. شاید با خود بگویید چنین ایده‌ای تکراری است در صورتی که در موشن گرافیک هرگز تکرار مطلق وجود ندارد، وجود افکت‌های قدرتمند خیره کننده‌ای که در این مسیر وجود دارد سبب می‌شود که چشم هر بیننده‌ای به خود جلب شود.

آموزش و یادگیری

بخش آموزش برای داشتن یک طراحی موشن گرافیک عالی همیشه پر اهمیت بوده است و نمی توان از آن چشم‌پوشی کرد. به هر حال طراحی موشن گرافیک در عصر امروز در زمینه‌های آموزشی نیز مورد استفاده قرار می گیرد، این روند کمک می‌کند تا دانش آموزانی که دارای میزان حواس پرتی بیشتر و یا تمرکز کمتری برای انتقال حجم زیادی از مطالب در ذهن خود هستند با ارتباط‌گیری از المان های گرافیکی که در طراحی موشن گرافیک وجود دارد مشارکت بهتری در کلاس‌های آموزشی داشته و به نوعی به تثبیت مطالب این افراد کمک شایانی می‌کند.

در بررسی‌هایی که از سوی کشورهای پیشرفته به دست ما رسیده است در کلاس‌هایی که اساتید از دانش‌آموزان برای تولید محتوای موشن گرافیک به طور مستمر کمک می گیرند، دانش آموزان در یادگیری مطالب موفق‌تر هستند و در نهایت علاقه بیشتری به تحصیل پیدا خواهند کرد.

البته ناگفته نماند که اهمیت موشن گرافیک در تمام بخش‌های زندگی دیده می‌شود و تنها به بخش آموزش ختم نمی‌شود، اما تاثیر مثبتی که در امر آموزش و یادگیری بر روی رده‌های سنی مختلف گذاشته است به نوعی شگفت‌انگیز است و جای صحبت دارد.

کاربردی و همه‌جانبه

استفاده از موشن گرافیک سبب می‌شود که افراد کم‌حوصله که از نظر ارتباطی در جامعه دچار مشکل هستند وارد میدان شده و به زندگی این افراد رنگ بوی تازه‌ای بخشیده شود. از طرفی از دسته تفریحات سالم برای کودکان نیز محسوب شده و در تولیدات بازی‌های اندروید نقش بسیار پر رنگی از خود ایفا می‌کند.

آخرین آمار از اهمیت طراحی موشن گرافیک حاکی از این است که اگر روند تولید این محصول در فضایی مشخص و همین‌طور نرم افزاری مخصوص صورت پذیرد در نهایت هزینه‌های برآوردشده به مراتب بسیار کمتر از طراحی انیمیشن است.

کاربردهای موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک به علت وجود حرکت و صدا علاوه بر گرافیک، برای مخاطب جذابیت بیشتری دارد. از موشن گرافیک در هر زمینه‌ای برای ارائه محتوا، توضیح یا تاکید بر محتوا و جلوه دادن به نکات مورد نظر استفاده می‌شود. در این سبک، از تصاویر واقعی استفاده نمی‌شود و بخش فنی آن توسط طراحان گرافیک با استفاده از نرم ‌افزارهای طراحی افترافکت، فتوشاپ و ایلاستریتور انجام می‌شود.

تیزر تبلیغاتی

تبلیغات یکی از مهم‌ترین و موثرترین کاربردهای موشن گرافیک است که جذابیت‌های خاصی برای مخاطب دارد. تیزرهای تبلیغاتی ساخته شده با موشن گرافیک، بر محصول یا خدمات تاکید دارد و یک شیوه جذاب برای معرفی محصول، نحوه استفاده و کاربردهای آن‌ است. مزیت و دلیل پرطرفدار بودن این صنعت، عدم نیاز به دوربین، بازیگر و فیلمبرداری است. رنگ‌ها و تصاویر گرافیکی متنوع، افکت‌‌‌های جذاب و موفقیت آن در جذب مخاطب از دلایل دیگر محبوبیت آن است.

طراحی رابط کاربری

از کاربردهای دیگر موشن گرافیک این است که به شما کمک می‌کند کار خود را متمایز از دیگران ارائه دهید و شاخص باشید. با ایجاد حرکت‌های روان روی گرافیک‌های خود می‌توانید به عنوان یک طراح رابط کاربری مطرح شوید و تفاوت‌ها را به رخ بکشید. از جمله این کارها می‌توانید با انیمیت کردن منو و قسمت‌های مختلف سایت خود در ذهن بازدیدکنندگان سایت ماندگار شوید.

آیکون متحرک

آیکون‌های متحرک بسیار جذاب و دوست‌داشتنی هستند و در وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به شدت مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده این مورد موجب جذابیت بیشتر و جلب توجه کاربران شما می‌شود.

لوگو

لوگوی یک محصول یا برند اولین تصویر مخاطب از تجربه ارتباط با شما است و احتمالا آخرین چیزی است که از این تجربه به فراموشی می‌سپارد. از کاربردهای موشن گرافیک جذاب کردن لوگو است که با چند افکت می‌تواند لوگوی شما را نمایش بگذارید. هر چقدر طراحی و ساخت لوگو، دقت کنید و حرفه‌ای‌تر باشد، احساس مخاطبان به شما مثبت‌تر خواهد بود.

گیف

گیف‌ها از محبوب‌ترین انواع موشن گرافیک هستند که تعداد آن‌ها به ویژه در پیام‌ رسان‌ها به شدت افزایش یافته است. گیف‌ها انواع مختلفی دارد و از آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و یا به صورت بنرهای تبلیغاتی در وب استفاده می‌شود.

بازاریابی دیجیتال

از کاربردهای موشن گرافیک می‌توان به اجرای اهداف تبلیغاتی در بازاریابی اشاره کرد. در این نوع از مشاغل، نه تنها هدف و پیام به درستی منتقل می‌شود، بلكه اغلب پاسخ مورد نظر نیز دریافت می‌شود. طبق آمار، ۹۲٪ از مشتریان در تصمیم نهایی خود از فیلم‌های آنلاین تأثیر پذیرفته‌اند که این موضوع اهمیت موشن گرافیک را به علت جذابیت آن بیشتر نشان می‌دهد.

اینفوگرافیک

اینفوگرافیک‌ها شامل اطلاعات زیادی هستند که معمولا ارائه آن‌ها به صورت ساده برای مخاطب کسل‌کننده است. از جذاب‌ترین راه‌ها برای ارائه اینفوگرافیک، موشن گرافیک است؛ به این صورت که با انیمیت کردن بخش‌های متنوع اینفوگرافیک مانند نمودارها، برای مخاطب جذابیت ایجاد کنید و نیز می‎بر اهمیت داده‌ها تاکید کنید. علاوه بر این می‌توانید مخاطب خود را با مجموعه‌ای از داده‌های انیمیت شده راهنمایی کنید. با موشن گرافیک یک تجربه عالی از ارائه به مخاطب به صورت اینفوگرافیک را داشته باشید.

اپلیکیشن

امروزه اپلیکیشن‌های بسیاری برای انواع کاربردها طراحی شده است. اما موفقیت همه آن‌ها یکسان نیست و برخی با توجه به کارایی زیاد، برای مخاطب خسته‌کننده است. طراحی حرکت در اپلیکیشن‌ها یکی دیگر از کاربردهای موشن گرافیک است. به خاطر داشته باشید که کاربر باید در استفاده از آن تجربه جذاب و قابل قبول داشته باشد. موشن گرافیک میزان ماندگاری کاربر در اپلیکیشن‌ها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. همچنین با استفاده از موشن گرافیک می‌توانید ویدیوی کم حجم و جذابی در سایت یا اپلیکیشن خود بارگذاری کنید.

تیتراژ و عنوان فیلم

در تاریخچه موشن گرافیک آمده است که اولین کاربرد موشن گرافیک در حدود ۱۰۰ سال پیش برای نمایش عنوان فیلم‌های هالیوودی بوده است. عنوان و تیتراژ فیلم‌ها و سریال‌ها از پرکاربردترین انواع موشن گرافیک است که با گذشت زمان تقاضا برای آن کم نشده، بلکه خلاقیت و تنوع آن بیشتر شده است.

نتیجه‌گیری

در این مطلب سعی کردیم تا درباره اهمیت و کاربرد موشن گرافیک صحبت کنیم اما این نکات نهایی را حتما مدنظر قرار دهید. از انیمیشن‌ها و موشن‌ گرافیک‌ها به جا و به موقع استفاده کنید. حتی اگر مشکل هزینه ندارید و تیم‌های منسجمی هم در اختیار دارید که می‌توانند در کمترین زمان برای شما موشن‌ گرافیک‌های جذاب بسازند، لزومی ندارد در همه موارد از این ظرفیت استفاده کنید.

با همه قدرتی که موشن‌ گرافیک‌ ها دارند، به هرحال ممکن است در برخی از جاها استفاده از آ‌ن‌ها نابجا باشد؛ فراموش نکنید که عکس، صوت و حتی متن هنوز کاربری‌های خاص خود را دارند و در برخی اوقات می‌توانند قوی‌تر از موشن‌ گرافیک عمل کنند.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید دقت در انتقال اطلاعات است. اگرچه موشن‌ گرافیک‌ها قدرت شما در انتقال اطلاعات را بالا می‌برند، اما گاهی ممکن است این فرآیند به درستی صورت نگیرد و برعکس، باعث سردرگمی بیشتر مخاطبان شود. به عنوان مثال فرض کنید می‌خواهیم تغییراتی را که در بازار سهام رخ داده با آمار و ارقام بیان کنیم؛ از آنجایی که در موشن‌گرافیک‌ها حرکت زیادی وجود دارد، نباید از آمار و ارقام به سادگی عبور کنیم؛ بلکه با استفاده از نمودارها و کند کردن حرکت در برخی قسمت‌ها باید زمانی را برای هضم کردن اطلاعات توسط مخاطب درنظر گرفت.

در برخی موارد بهتر است موشن‌ گرافیک‌ها را به صورت تعاملی بسازید؛ به این معنا که خود مخاطب امکان تغییر در ریتم، مکث، چرخش و راه اندازی مجدد و یا بازگشت به عقب و جلو را به صورت جزیی داشته باشد. سعی کنید المان‌های گرافیکی را که انتخاب می‌کنید دارای ربط موضوعی و محتوایی باشند.

به عبارت دیگر هر تصویر و یا نشانه گرافیکی که صرفاً از زیبایی برخوردار باشد، لزومی ندارد که مورد استفاده قرار گیرد. چرا که مخاطبان در هنگام تماشای موشن‌ گرافیک‌ها مدام بین اجزای مختلف تصویر و تصاویر قبلی با بعدی در ذهن خود ارتباط برقرار می‌کنند و اگر نتوانند در جایی این ارتباط را برقرار کنند، گیج و سردرگم خواهند شد.

استفاده از قالب داستانی برای روایت موضوعات به فهم و جذابیت بیشتر آنها کمک می‌کند. انسان‌ها معمولاً کنجکاوند که یک موضوع را در بستری از حوادث پیگیری کنند. بهتر است پس از ساخت موشن‌ گرافیک‌ آن را به صورت آزمایشی به چند نفر نشان دهید تا قدرت اثرگذاری و میزان وضوح آن را بسنجید و اگر لازم بود قبل از انتشار نهایی، تغییراتی را اعمال کنید.

5/5

به اشتراک بگذارید:

مقالات مرتبط

امتیاز شما:
5/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *