موشن گرافیک چیست؟ چه اهمیت و کاربردی دارد؟

موشن گرافیک چیست؟ چه اهمیت و کاربردی دارد؟

فهرست مطالب

موشن گرافیک، دنیایی از حرکت و جنبش است که با خلق تصاویر متحرک، زندگی را در کارهای هنری می‌دمد. این هنر، می‌تواند مخاطب را در دنیایی از تخیل و خلاقیت غرق کند؛ چراکه تکنیکی برای به جنبش درآوردن تصاویر ثابت و تبدیل آن‌ها به داستان‌هایی پویا و زنده است.

موشن گرافیک تنها محدود به انیمیشن‌ها و فیلم‌ها نمی‌شود، با گسترش فضای دیجیتال، موشن گرافیک در تمام جنبه‌های زندگی مدرن از بازی‌های ویدئویی و تبلیغات گرفته تا وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های موبایلی نفوذ کرده است. 

پس بیایید در ادامه قدم در این دنیای پرجنب و جوش بگذاریم و درباره انواع موشن گرافیک، بازار کار و درآمد آن و همچنین ابزارهای ساخت موشن گرافیک صحبت کنیم.

موشن گرافیک motion graphic چیست؟

موشن گرافیک از فرآیندهای طراحی، متحرک‌سازی تصاویر و المان‌های گرافیکی تشکیل شده و هدف اصلی آن تبدیل عکس‌ها و تصاویر ثابت به چیزی پویا و متحرک است تا بتواند داستانی را روایت کند. فرایند ساخت موشن گرافیک معمولاً با طراحی شخصیت‌ها، موجودات یا عناصری که قرار است حرکت کنند، آغاز می‌شود؛ سپس با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کیفریم‌بندی، زمان‌بندی و انیمیشن، حرکات و تغییر شکل‌های مختلف به این عناصر اعمال می‌شود تا اثری متحرک خلق شود.

موشن گرافیک کاربردهای متنوعی در صنایع گوناگون از جمله سینما، تبلیغات، بازی‌های رایانه‌ای، آموزش، ویدیو مارکتینگ و… دارد. امروزه با پیشرفت فناوری، ابزارهای متعددی برای ساخت موشن گرافیک وجود دارد که به طراحان این امکان را می‌دهد تا به خلق آثاری خلاقانه و تعاملی بپردازند. در مجموع، موشن گرافیک یکی از جنبه‌های مهم و کاربردی طراحی گرافیک مدرن است که نقش بسزایی در انتقال مفاهیم و داستان‌گویی دارد و در نهایت می‌تواند در زمان کوتاه‌تری برای مخاطب تاثیرگذارتر و جذاب‌تر باشد.

انواع موشن گرافیک

موشن گرافیک سبک‌های مختلفی دارد که شناخته‌شده‌ترین آن‌ها عبارتند از:

موشن گرافیک

معمولا از عبارت موشن گرافیک برای تمام سبک‌های متحرک‌سازی استفاده می‌شود، اما باید بگوییم که موشن گرافیک خود یک سبک کاری محسوب می‌شود که به معنای استفاده از تصاویر وکتور یا نقاشی برای پرداختن به سناریو و داستان است.

ویدئو موشن

استفاده از ترکیب فیلم‌برداری و تصاویر گرافیکی ویدیو موشن محسوب می‌شود که می‌تواند جذابیت‌ها و سناریو خاص خود را داشته باشد.

استاپ موشن

در استاپ موشن، معمولا از تصاویر واقعی استفاده می‌شود؛ به این صورت که از وسایل و اشیا با هر حرکت یک تصویر ثبت می‌کنید و پس از اتمام کار، با استفاده از نرم‌افزارهای تدوین این تصاویر را کنار هم به صورت ویدیویی درمی‌آورید؛ خروجی کار یک کلیپ متحرک شده از اشیا و وسایل واقعی است که یک پیام خاصی را به مخاطب نشان می‌دهد.

پیشنهاد می‌شود بخوانید: معرفی تکنیک‌ها و سبک‌های موشن گرافیک

اینفوموشن

اینفوموشن که یکی دیگر از سبک‌های متحرک‌سازی است، بیشتر مربوط به متحرک‌سازی متن در قالب‌های گرافیکی ساده می‌شود. به‌عنوان مثال، اگر یک اینفوگرافیک را در نظر بگیرید که اطلاعات کاملی درباره موشن گرافیک را ارائه می‌دهد، حال اگر این اینفوگرافیک که از تصاویر و متن تشکیل شده است، متحرک‌سازی شود، تبدیل به یک اینفوموشن جذاب می‌شود.

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن

موشن گرافیک و انیمیشن هر دو نوعی از گرافیک متحرک هستند اما تفاوت‌های مهمی با هم دارند! موشن گرافیک به طراحی و ساخت تصاویر متحرک برای اهدافی چون تیتراژ، تبلیغات، جلوه‌های ویدئویی و… می‌پردازد که تمرکز اصلی بر روی حرکت و جلوه‌های بصری است تا روایت داستان. اغلب اوقات یک موشن گرافیک، کوتاه طراحی می‌شود (حدود چند ثانیه تا یک دقیقه) تا پیام خاصی را منتقل کند.

از سوی دیگر، انیمیشن عمدتاً بر روایت داستان و ارتباط با مخاطب تمرکز دارد. انیمیشن‌ها اغلب بلندتر هستند که شخصیت‌ها، طرح داستانی و جزئیات بیشتری نسبت به موشن گرافیک دارند. هدف انیمیشن، انتقال احساسات و القای حس به مخاطب از طریق کاراکترها و داستان آن‌هاست.

از نظر فرآیند ساخت نیز، موشن گرافیک با نرم‌افزارهایی مثل افتر افکت، فتوشاپ و ایلوستریتور ساخته می‌شود در حالی که انیمیشن، فرایندی طولانی‌تر و پیچیده‌تر دارد که نیاز به تیمی از انیماتورها، طراحان شخصیت، صداگذاران و… دارد.

در مجموع، اگرچه هر دو شکلی از گرافیک متحرک محسوب می‌شوند اما موشن گرافیک و انیمیشن کاربردها و ویژگی‌های متفاوتی دارند. موشن گرافیک بیشتر مبتنی بر جلوه‌های بصری و انیمیشن، بر روایت‌گری استوار است.

 

 

بازار کار موشن گرافیک

با توجه به اینکه موشن گرافیک در بسیاری از حوزه‌ها از جمله تبلیغات، بازی‌های ویدیویی، آموزش و… کاربرد دارد، می‌توان گفت که در این زمینه فرصت‌های شغلی بسیار خوبی وجود دارد. چراکه با گسترش دنیای رسانه و محتوای دیجیتال، تقاضا روز به روز برای موشن گرافیک و تاثیرگذاری از طریق متحرک‌سازی تصاویر بیشتر می‌شود.

موشن گرافیست‌ها می‌توانند به صورت فریلنسر یا حرفه‌ای، برای استودیوها و شرکت‌های مختلف مشغول به کار شوند. در مجموع، بازار کار موشن گرافیک همچنان در حال رشد است و برای طراحان خلاق و مسلط به فناوری، فرصت‌های شغلی بسیار جذابی را فراهم می‌کند.

درآمد موشن گرافیست

درآمد موشن گرافیست‌ها باتوجه به سطح مهارت، تجربه و نوع پروژه‌هایی که انجام می‌دهند، متفاوت است. به طور کلی، موشن گرافیست‌های مبتدی در آغاز کار معمولاً درآمد کمتری دارند اما با کسب مهارت و تجربه بیشتر، می‌توانند درآمد خوبی کسب کنند. موشن گرافیست‌های حرفه‌ای و باسابقه درآمد بیشتری دارند و البته این رقم بسته به پیچیدگی و زمان لازم برای هر پروژه متفاوت خواهد بود. در مجموع، با توجه به رشد روزافزون موشن گرافیک، آینده‌ی شغلی برای موشن گرافیست‌های ماهر بسیار امیدوارکننده است.

 

ابزارهای ساخت موشن گرافیک

ابزارهای متنوعی برای ساخت موشن گرافیک وجود دارد که انتخاب آن‌ها بستگی به نیاز پروژه و سطح مهارت طراح دارد. از جمله رایج‌ترین این ابزارها عبارتند از:

Adobe After Effects

یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارها برای ساخت موشن گرافیک و جلوه‌های ویژه افتر افکت است. این نرم‌افزار ابزارها و قابلیت‌های فراوانی برای انیمیشن تصاویر، ویدیو و المان‌های وکتوری فراهم می‌کند. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان حرکات و تغییر شکل‌های مختلف را به عناصر اعمال کرده تا آن‌ها را انیمیت کنیم.

همچنین، افتر افکت ابزارهای قدرتمندی برای کامپوزیت‌بندی لایه‌ها، اعمال انواع افکت‌های بصری، تدوین ویدیو و صدا و به‌کارگیری جلوه‌های ویژه دارد؛ به همین دلیل، از این نرم‌افزار به عنوان یک استاندارد صنعتی برای تولید موشن گرافیک‌های حرفه‌ای استفاده می‌شود.

 

 

Adobe Illustrator

یکی از محبوب‌ترین نرم‌افزارهای طراحی برداری (وکتور) و گرافیک رایانه‌ای ایلاستریتور است که در ساخت موشن گرافیک نیز کاربرد فراوانی دارد. ایلاستریتور ابزارهای قدرتمندی برای طراحی انواع شکل‌ها، عناصر و ترسیم وکتور را فراهم می‌کند که با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان شخصیت‌ها، محیط و عناصر بصری مورد نیاز برای یک انیمیشن را به صورت وکتور طراحی کرد.

علاوه بر این، ابزارهایی مثل رنگ‌آمیزی، طراحی شکل‌های هندسی، متن و… در ایلاستریتور وجود دارد که کار طراحی المان‌های بصری مورد نیاز در موشن‌گرافیک را آسان می‌کند؛ به همین دلیل، ایلاستریتور یکی از ابزارهای اصلی طراحان موشن‌گرافیک به حساب می‌آید.

Adobe Photoshop

فتوشاپ ابزارهای قدرتمندی برای ویرایش و تنظیم تصاویر دارد. با استفاده از لایه‌بندی، ماسک‌گذاری و ابزارهای ویرایش، می‌توان تصاویر را برای استفاده در انیمیشن آماده کرد. همچنین امکان انجام تغییراتی مثل بهبود رنگ، کنتراست، اعمال فیلتر و افکت به تصاویر را فراهم می‌کند تا ظاهر آن‌ها بهینه شود.

از فتوشاپ می‌توان برای طراحی و ساخت تکسچرها و متریال‌های مورد نیاز در موشن گرافیک نیز استفاده کرد؛ به همین دلیل، فتوشاپ یکی از ابزارهای کلیدی در  workflow ساخت موشن گرافیک محسوب می‌شود.

Blender 

بلندر یک نرم‌افزار متن‌باز و رایگان برای مدل‌سازی سه بعدی، انیمیشن و رندرینگ است که در ساخت موشن گرافیک نیز کاربرد دارد و ابزارهای قدرتمندی برای مدل‌سازی اشیاء سه بعدی، طراحی محیط و شخصیت، اعمال متریال، نورپردازی و رندرینگ ارائه می‌دهد.

از آنجا که بلندر یک نرم‌افزار متن‌باز و رایگان است، گزینه مناسبی برای انیمیشن‌های سه بعدی ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر محسوب می‌شود. البته بلندر نیاز به یادگیری حرفه‌ای دارد اما یکی از گزینه‌های مناسب برای شروع ساخت انیمیشن و موشن‌گرافیک سه بعدی است.

Cinema 4D

Cinema 4D که یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارهای حرفه‌ای برای موشن گرافیک است، ابزارهای پیشرفته‌ای برای مدل‌سازی و شبیه‌سازی اشیاء سه بعدی فراهم می‌کند و امکانات گسترده‌ای برای طراحی محیط، نورپردازی، اعمال متریال و بافت به مدل‌ها، و انیمیشن کاراکتر و شیء در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

به دلیل توانایی بالای Cinema 4D در مدل‌سازی و رندر با کیفیت، این نرم‌افزار یکی از پرطرفدارترین ابزارها برای تولید موشن گرافیک سه بعدی و استودیوهای انیمیشن به‌شمار می‌رود که البته یادگیری آن نیاز به صرف زمان دارد.

Dragonframe

Dragonframe یک نرم‌افزار تخصصی برای استاپ موشن محسوب می‌شود؛ این نرم‌افزار ابزارها و قابلیت‌هایی برای ثبت و ضبط تصاویر فریم به فریم، پیش‌نمایش انیمیشن، ویرایش تایم لاین، همگام‌سازی حرکت دوربین و کنترل آن ارائه می‌دهد.

از آنجا که استاپ موشن نیاز به ثبت دقیق هر فریم دارد، با استفاده از ابزارهای Dragonframe انیماتورها می‌توانند فرایند بسیار راحت‌تری را طی کنند؛ به همین دلیل، از این نرم‌افزار برای تولید موشن گرافیک‌های دو بعدی فریم به فریم در استودیوها استفاده می‌شود.

کلام آخر

در دنیای رسانه امروز که همه چیز سریع رشد می‌کند و دیده می‌شود، شما هم برای کسب‌وکار خود باید به‌روز و در حال رشد باشید. استفاده از موشن گرافیک در بخش‌های مختلف می‌تواند به دیده شدن هرچه بهتر کسب‌وکار شما کمک کند.

برندینگ و تبلیغات سازمان یا محصول شما با استفاده از موشن گرافیک می‌تواند جذابیت‌های بصری و خلاقانه‌ای داشته باشد که به خوبی توجه مخاطب را جلب کند و پیام تبلیغاتی را بهتر منتقل سازد. با توجه به اینکه هزینه کمتری نسبت به تیزرهای تبلیغاتی و انیمیشن و… دارد، یکی از بهترین روش‌های ویدیو مارکتینگ برای کسب‌وکارها محسوب می‌شود که می‌تواند به صورت آنلاین در پلتفرم‌های مختلفی به نمایش گذاشته شود.

4.5/5 - (8 امتیاز)
جستجو در بلاگ ها
دسته بندی ها

مطالب مفید ایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این جشنواره تکرار نمیشه!

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر شمارت رو همین الان برامون ارسال کن تا بتونیم کمکت کنیم!